19 jun, 2024

OPROEP: WIE MAAKTE VOOR JOU HET VERSCHIL IN HET ONDERWIJS?

In navolging van de expositie Kinderen van Rotterdam, waarin acht jongeren hun visie gaven op onderwijs, maken Stichting NIVOZ en Dokhuis voor de aankomende onderwijsweek in oktober een nieuwe tentoonstelling. Hierin worden acht onderwijsmensen (docenten, concièrges, schoolleiders, voetbaltrainers etc.) geportretteerd – samen met degene voor wie zij het verschil hebben gemaakt. Doe je mee?

Daar hebben we jouw hulp bij nodig: we horen graag wie er namens jou een plekje verdient in deze tentoonstelling. Hosein van Studio Deep zet jullie samen prachtig op de foto en NIVOZ-redacteur Marco Martens gaat met jullie in gesprek voor een podcastaflevering. Je kunt iemand nomineren door je verhaal te mailen naar (inge@dokhuis.org); uit de inzendingen maken we een mooie selectie die de impact van (deze) onderwijsmensen een stukje zichtbaarder maakt.

Laat je ons weten wie wat jou betreft een plekje in de serie verdient? Je hoeft diegene nog niet aan de jas te trekken, dat doen wij wel. En het is dus handig dat om te weten dat je zelf ook in de serie komt. Mail ons uiterlijk 5 juli in een paar zinnen waarom degene die je nomineert zo belangrijk voor je is geweest en indien voorhanden waar we dat onderwijsmens zouden kunnen vinden.

De expositie is vanaf oktober te zien en te beluisteren in Dokhuis, Rotterdam. De podcast verschijnt ook online en wie weet vinden we nog een andere plek waar de tentoonstelling naartoe kan. Zo is Kinderen van Rotterdam in het Timmerhuis te zien. Als je een plek hebt waar deze exposities ook tot hun recht zouden komen, laat het ons weten. Samen eren we het enorm belangrijke werk dat deze onderwijsmensen iedere dag voor onze kinderen doen.

Bekijk hier het filmpje waarin Marco en Inge nog eens uitleggen wat de bedoeling is én je de plek ziet waar alles komt te hangen!