Tentoonstelling Kinderen van Rotterdam

Hoe kijken acht Rotterdamse jongeren naar hun onderwijservaring? Kijk ze in de ogen en hoor hun verhaal!

In de foto- en audio-expositie Kinderen van Rotterdam geven acht Rotterdamse jongeren hun visie op onderwijs. Ze vertellen over wat ze nodig hadden en wat ze daarin soms wel en soms niet hebben gekregen. In hun mooie, persoonlijke verhalen tonen ze ons de bronnen waaruit ze – binnen en buiten school – hebben geput om zich te ontwikkelen tot waar ze nu zijn.

De expositie is een samenwerking tussen fotograaf Iris van ’t Riet en stichting NIVOZ. In navolging van het project Kinderen van het Onderwijs, waarin Iris een stem en gezicht gaf aan kinderen die vastlopen in het onderwijs en het schoolsysteem, ontstond deze unieke serie portretten. Waar Iris de Rotterdamse jongeren op beeld vastlegde, ging redacteur Marco Martens met hen in gesprek.

De expositie Kinderen van Rotterdam hangt vanaf 2 oktober in Dokhuis.

De podcasts zijn via de QR-code online te beluisteren. Je ziet en hoort Richendrieson, Quinty, Dani, Mustafa, Mohamed, Sara, Jena en Iliass.

De serie kwam tot stand met medewerking van Francien Schraal, Marc van Osch, Indirah Tauwnaar, Inge Spaander en Rob van der Poel.

wo 1 nov

14:00 - 17:00