Bijeenkomst Rotterdams CKV - Op zoek naar gamechanging momenten in Rotterdams cultuuronderwijs

Een bijeenkomst voor ckv-docenten, hun collega's en culturele instellingen. We gaan met elkaar in gesprek over wat er speelt in onze onderwijspraktijk, over gamechanging moments en over nieuwe proeftuinen voor Rotterdamse leerlingen!

Met Marco Martens schrijver en programmamaker, gaan we op zoek naar game-changers: wat was zo’n moment in jouw praktijk waarin je herkende, ‘hier gaat om’? Wat gunnen wij onze jongeren met en door kunst? Marco legt de link tussen de tentoonstelling “Kinderen van Rotterdam” (nog te zien en te horen in het Dokhuis tot 23 november) en de jongeren waarmee jij werkt.

Samen onderzoeken we hoe we nieuwe ‘game-changing’ momenten kunnen creëren en welke invalshoeken we kunnen verkennen. We gaan in gesprek met een aantal ervaren proeftuin-ontwikkelaars en meedenkers uit om kansen te herkennen: ligt hier een verbinding met burgerschap; hoe wordt dit experiment een vernieuwing van je vak; wat doet een samenwerking met een andere school en in de buurt?

Vanuit KunstPakt, het Rotterdamse programma voor Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK), geeft Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam het CKV-netwerk opnieuw de ruimte om proeftuinen in te zetten.  Ideeën kunnen dus direct worden omgezet in concrete initiatieven!

Voel je vrij om een collega uit een andere vakrichting mee te nemen. Wanneer je bij een instelling werkt, nodig dan een docent uit je netwerk uit!