Programma Dokhuis

Dokhuisdialoog-avond: we maken een Dokthuis!

Op deze maandagavond maken we samen een Dok-thuis. We spelen, maken, vertellen en delen. wat is thuis, waar is jouw thuis? Er is eten, er is muziek en er zijn stille hoekjes. Er is een binnen en een buiten, om te kijken en te luisteren, om op jezelf te zijn en samen te komen, om te genieten en om te niksen. Met elkaar ervaren we de betekenis van thuis. In het hier en nu van deze avond, in de ontmoeting die we samen hebben en laten plaatsvinden. We zijn met mensen uit buurt en wijk, van stad en platteland, vanuit uiteenlopende gronden en (verre) afkomst. En met jou als bezoeker. We kijken met elkaar films van Koerdische filmmaker Ako Sirini, nemen een podcast op en ontmoeten elkaar! Dokthuis puilt deze avond uit van verhalen, in woord, beeld en nog anders . We vragen iedereen iets mee te nemen dat 'thuis' representeert of aan 'thuis' doet denken. Deze symbolen, materialen, beelden of anderszins vormen een tijdelijke expo voor ons allen.

We need to change the way we are educating our children. We need to teach them more values of WE and how to create a WE. The life of distance. Despite what you’re teaching your child, what does that mean?’ Kanja Waithira, initiatiefnemer stichting Normal Difference

In hoeverre moeten we niet eerst langs en door het vreemde trekken om werkelijk thuis te geraken? Joke Hermsen, Onder aan andere hemel

Thuis is belangrijk. Voor onderwijs, voor leren, maar ook voor de dagelijkse omgang met elkaar, in de klas, in de buurt of de wijk, in de samenleving die we met elkaar vormen. Juist nu, in deze tijd waarin we te maken hebben met grote (vaak noodgedwongen) migratiestromen, mensen die huis en haard door oorlog of geweld achter zich laten, met de voortschrijdende individualisering en ratrace waarin we onszelf hebben gebracht. Hoe ben jij thuis?

Je kunt je voor deze avond aanmelden via de link of je kunt contact opnemen met inge@dokhuis.org als je zelf iets wil bijdragen aan de avond. Bijvoorbeeld met eten, een activiteit, een voordracht, een plek om te doen!

 

ma 27 mei

17:00 - 22:00

Kosten: