Op de Dokhuisdialoogavonden ontmoeten we elkaar op verschillende onderwerpen. Op deze avond onderzoeken we wat we kunnen leren van thuiszitters.
Een avond waarin je uitgenodigd wordt een pedagogische bril op te zetten, als gast en als deelnemer (max 50). Met een tiental gasten aan tafel gaan we luisteren hoe iedereen zelf – als mens en professional – vanuit eigen rol, verantwoordelijkheid en biografie – verschillend vastzit aan de thuiszitter, de uitvaller of – zoals je het ook kan zien – aan de mens die een andere leerroute aan het vinden is. In het onderzoek, zelf en samen, in de vragen en de dialoog, ontvouwt zich mogelijk iets nieuws.
We hebben een tiental gasten uitgenodigd. Ze zitten allemaal verschillend vast aan deze werkelijkheid. De schooluitvallers zelf natuurlijk, maar ook de ouders, de leerkrachten en de mensen van (buitenschoolse) thuiszitters initiatieven. Ook luisteren we naar de leerplichtambtenaar, de zorgcoördinator, de gemeentelijke beleidsmaker, hoe ziet hun werkelijkheid eruit en wat wordt daarin van hen gevraagd? Ook de ras-pedagoog, de schrijver, de kunstenaar en de onderzoeker krijgen op deze avond een stem.
Inge Spaander en Rob van der Poel – verbonden aan Dokhuis en NIVOZ – fungeren als gespreksleiders. De avond zal in vier delen worden opgedeeld, waarin verschillende gasten om beuren aanschuiven en waarbij in ronde vijf ook de stem van jou als deelnemer wordt gevraagd te laten klinken.
Mogelijkheid tot aanmelden hier!