Nivoz Onderwijsavond met Tina Rahimy: Temperaturen van spreken: over ambigue leermeesters en onloochenbare inspiratoren

Tina Rahimy zal op donderdagavond 21 november een NIVOZ-onderwijsavond verzorgen. De titel luidt: 'Temperaturen van spreken: over ambigue leermeesters en onloochenbare inspiratoren'.

Tina is politiek filosoof, spreker, schrijver en trainer. Haar expertisegebieden liggen onder meer in onderwijs, sociaal werk, kunst en overheidsinstellingen. Haar werkwijze bestaat uit het in kaart brengen van verhalen, waarbij ze kritisch reflecteert op de wisselwerking tussen persoonlijke en collectieve ervaringen en professionaliteit.

Wat is wijsheid in onder-wijs? Hoe sluiten we aan op al die verschillende stemmen en verhalen in onze klas? Er wordt vaak gezegd dat een klas een wereld op zich is. Maar het is meer dan dat. Het is een wereld, een stad, het zijn uiteenlopende gemeenschappen die onze lokalen binnenkomen, door onszelf maar ook door alles wat leerlingen en studenten meenemen in de gebouwen. Er zijn ontelbare temperaturen in de gelaagdheid van verhalen maar ook in de hectiek en drukte van onderwijs. De intensiteit van die temperaturen verwondert ons de ene keer en laat ons een andere keer gefrustreerd en vermoeid achter. Hoe creëren we ruimte voor die ambigue temperaturen zodat we onze droom als onderwijzers om te inspireren waarmaken?

 

 

do 21 nov

19:30 - 21:30

Kosten:

40 euro

studententarief 15 euro