Open College EUR: Positieve psychologie in het onderwijs

Dit evenement is inmiddels vol! Een paar keer per jaar organiseert de EMPO (Educatieve Master Primair Onderwijs) een Open College. Deze colleges zijn gratis toegankelijk voor iedereen die interesse heeft. In dit college vertelt Rinka van Zundert over hoe positieve psychologie in het onderwijs kan worden ingezet. Iedereen is welkom om aan te sluiten bij dit college! Meld je wel even, want er is beperkt plek!

” Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we leerlingen al in hun jeugd tools helpen aanreiken om deze eigenschappen en vaardigheden te versterken, ze veel sneller tot hun unieke volle potentieel komen. En van het potentieel dat elk mens in zich heeft…daarvan geloof ik dat het onbegrensd is en dat we er in de toekomst nog positief verrast van zullen staan.”

Rinka van Zundert is afgestudeerd als orthopedagoge en promoveerde daarna cum laude in de Pedagogische Wetenschappen. Na haar promotie richtte zij de eerste master in Positieve Psychologie in Nederland op aan de Radboud Universiteit Nijmegen en ontving daarvoor de Universitaire Prijs voor Jonge Docent. In 2013 richtte zij Leer- & Veerkracht op, een innovatieve hele schoolbenadering in veerkracht en welbevinden, waar inmiddels 35 scholen mee werken. Daarnaast geeft zij nog post-doctoraal onderwijs in Positieve Psychologie aan het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen en treedt zij op als spreker en adviseur voor gemeentes en schoolbesturen over veerkracht en welbevinden.

In dit college zal Rinka ingaan op de wetenschap van de Positieve Psychologie en hoe de inzichten hieruit concreet vertaald kunnen worden naar toepassing in de dagelijkse praktijk van het onderwijs.

Na het college is er tijd om na te praten met een drankje!