Startbijeenkomst Werkplaats Buitenschoolse Kennisbronnen docenten b(s)o-v(s)o-mbo-hbo

Realiseer jij je hoeveel de kinderen in je klas weten van de wereld, kennis die direct van nut is voor je werk in je klas? Vraag jij je weleens af wat er speelt in de hoofden van jouw leerlingen? Wat ze nou echt bezighoudt? Hoe je ze kunt raken op zo’n manier dat ze betrokken zijn bij je les en willen leren? Hoe je kunt voortbouwen op wat ze al weten? Sluit je dan aan bij de NIVOZ-werkplaats 'Buitenschoolse Kennisbronnen'.

Betekenisvoller, eerlijker en leuker

In drie bijeenkomsten ga je in deze werkplaats ervaren hoe de actieve inzet van de culturele bronnen van jezelf en die van je leerlingen je onderwijs voor iedereen betekenisvoller, eerlijker en leuker kan maken. Je wordt je bewuster van je eigen manieren van kijken, mens- en wereldbeeld. Je zou zomaar eens korte metten kunnen maken met bestaande vooroordelen. De passieve jongen in je klas kan een actieve rol hebben in de familie-economie. Misschien mag je in de klas ook wat meer van hem verwachten? Misschien kan hij iets vertellen over thuis of iets meenemen uit zijn cultuur. Je zult ook anders gaan kijken naar ouders en de omgeving van je leerlingen en ook je relatie met hen zal verbeteren.

Houd jezelf ondersteboven en besef dat er meer in zit.Je hoeft niet alles te weten en zien. Er is altijd meer. Wat telt is, wat het in je wakker maakt. Hoe het je raakt en verbindt met je leerlingen en hun ouders.

Meer weten en aanmelden doe je via NIVOZ:

di 19 mrt

10:00 - 16:00