Theatervoorstelling Sterrenkind-Marco Martens

Drie sterren voor een boek in de krant. Vier voor het hotel waar je verbleef, twee voor het restaurant waar je at. Twee sterren voor het leven dat je runderburger had. We zijn eraan gewend geraakt alles een rating te geven. Maar wat zeggen die sterren nou eigenlijk? En wil je dat jouw kind een sterrenkind wordt? In Sterrenkind pakt Marco Martens zijn twijfels bij de lurven in een vijf kwartier durende voordracht, met een dotje cabaret, spoken word, met improvisatie en muziek. Behalve zijn ADHD-certificaat kwam daar geen diploma aan te pas.

Marco heeft zijn wortels in de hiphop liggen, maar is evengoed theatermaker en een begenadigd schrijver.Als leerling had Marco al moeite met het Nederlandse schoolsysteem. Hij leerde bijwoordelijke bepalingen te benoemen en de loef- en de lijzijde van een berg te onderscheiden, maar hij leerde op school ook een heleboel niet. Daarna was hij tien jaar docent in het MBO. Hoe beter hij ons schoolsysteem leerde kennen, hoe meer het hem tegen ging staan. Nog voor zijn studieschuld was afgelost, hield hij het voor gezien. En nu is hij vader van een kind dat op driesterrenniveau leest en cito-toetsen maakt.

Sterrenkind wordt geproduceerd door Marco Martens i.s.m. Stichting Nowhere en geregisseerd door Joost van Kersbergen. Voor het schrijven van de voorstelling ontving Marco een werkbijdrage van het Letterenfonds.

Dokhuis is open vanaf 19.00 uur.  De voorstelling begint om 19.30. Na de voorstelling is er gelegenheid om samen met Marco in gesprek te gaan over de (onderwerpen van de) voorstelling.

De extra inkomsten van een donatieticket gebruiken we onder meer om ook gratis activiteiten of tickets met korting aan te bieden.

ma 11 mrt

19:30 - 21:00

Met o.a.:

Marco Martens