Tentoonstelling Kinderen van Rotterdam

In de foto- en audio-expositie Kinderen van Rotterdam geven negen Rotterdamse jongeren hun visie op onderwijs. Ze vertellen over wat ze nodig hadden en wat ze daarin soms wel en soms niet hebben gekregen. In hun mooie, persoonlijke verhalen tonen ze ons de bronnen waaruit ze – binnen en buiten school – hebben geput om zich te ontwikkelen tot waar ze nu zijn.

De expositie is een samenwerking tussen fotograaf Iris van ’t Riet en stichting NIVOZ. In navolging van het project Kinderen van het Onderwijs, waarin Iris een stem en gezicht gaf aan kinderen die vastlopen in het onderwijs en het schoolsysteem, ontstond deze unieke serie portretten. Waar Iris de Rotterdamse jongeren op beeld vastlegde, ging redacteur Marco Martens met hen in gesprek.Voor de verhuizing van de expositie zijn we een samenwerking aangegaan met de Klusbus van Stichting Boor- UTC. Een van hun jongeren is als negende jongeren toegevoegd aan de expositie. De foto van deze jongere is gemaakt door Studio Deep.

De expositie Kinderen van Rotterdam hangt tot  10 oktober in Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 in Rotterdam.

De podcasts zijn via de QR-code online te beluisteren. Je ziet en hoort Richendrieson, Quinty, Dani, Mustafa, Mohamed, Sara, Jena, David en Iliass.

wo 10 jul - do 10 okt

Kosten:

Gratis