Dokhuis van boven

NIVOZ en Dokhuis

Dokhuis is thuishaven van stichting NIVOZ.  Wij sterken leraren en schoolleiders in hun pedagogisch handelen en bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht. Dat doen we onder meer met onze opleidingstrajecten, ons onderzoek en onze onderwijsavonden. Samen met de Erasmus universiteit hebben we de EMPO ontwikkeld, een educatieve master primair onderwijs. Ook zijn we betrokken bij Whole Child Development en hebben we het initiatief genomen tot het Programma Grootstedelijke Pedagogiek. 

Sinds 2003 was NIVOZ gehuisvest op landgoed De Horst in Driebergen. Daar – in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug – was NIVOZ voor veel onderwijsmensen een vrijplaats en een plek in de luwte.

Ook in Dokhuis willen we zo’n plek zijn voor onderwijsmensen. Juist in de grootstedelijke context van Rotterdam Zuid, waar pedagogische uitdagingen groter zijn en de urgentie voelbaar is. Wat vraagt onderwijs in de grootstedelijke context van leraren in pedagogische zin? En wat betekent dit voor de opleidingen en de opleiders?

Ons thuis, Dokhuis, maken we graag tot een inspirerende en gastvrije plek in Rotterdam Charlois. De kennis van en ervaring in onderwijs en pedagogiek is ons startpunt bij het aangaan van relaties met onze omgeving.

In de programmering van Dokhuis is expliciet ruimte voor programmering vanuit NIVOZ en EMPO.