Page Banner

Onze missie

Ooit gemeentekantoor voor de havens, sociaal-cultureel jongerencafé, uitgaansgelegenheid, een plek voor kunstenaars en horecagelegenheid, nu Dokhuis!

Met oog voor de geschiedenis van het pand en hart voor de toekomst maken we Dokhuis – opnieuw – tot een bijzondere plek voor Rotterdam.

Doe je mee?

Inge Spaander
Meer weten? Mail Inge Spaander

Wat we zijn

Ons doel is om Dokhuis opnieuw tot een bijzondere plek in Rotterdam te maken.

Een plek waar je je uitgenodigd voelt om mee te doen en de ruimte voelt om jezelf in te brengen. Een toffe plek waar dingen mogen gebeuren en nieuwsgierigheid kan ontstaan.  

Een gastvrije plek waar we met elkaar de wereld een beetje mooier maken. Duurzamer, rechtvaardiger, eerlijker.

 

 

Dokhuis 2023 page 61

Wat we doen

Dokhuis ontwikkelt- samen met anderen-  programmering die informeert, onderbreekt, vertraagt en nieuwsgierig maakt. Programmering rondom onderwijs, opvoeding, wetenschap, kunst en maatschappelijke en sociale vraagstukken.

Dokhuis biedt plek aan mensen en initiatieven die net als wij werken aan een mooiere wereld voor nu en voor toekomstige generaties. We bieden ruimte, kunnen meedenken over de inhoud en kunnen ontzorgen in de organisatie van bijvoorbeeld catering.

Dokhuis neemt verantwoordelijkheid voor de omgeving.  We gaan graag duurzame verbindingen aan, werken bij voorkeur samen met mensen uit onze nabije omgeving en bieden met plezier ruimte aan initiatieven uit de wijk.

Hoe we het doen

Dokhuis is een plek voor ontmoeting tussen een veelheid van mensen. Een gastvrije plek. Een plek om de ander en het andere te ontmoeten.

Dokhuis is een vrijplaats voor denken en ontwerpen. Voor reflectie en dialoog. Voor daden en woorden. Voor oefenen, spelen, proberen en doen.

Onze ervaring in en kennis van onderwijs en pedagogiek is een belangrijk gereedschap. Vanuit die basis organiseren en stimuleren we uitwisseling tussen onderwijs, opvoeding, wetenschap, kunst en praktijk.

Wij maken én zijn nieuwsgierig.

Barcelona verkeer