Dokhuis-dialoog Leren van Thuiszitters (deel 2)

In deze tweede bijeenkomst Leren van thuiszitters ontmoeten we onszelf, elkaar en het onderwerp 'Thuiszitters' verder. We doen dat aan de de hand van een onderzoek dat Ingo Hennige als HKU-student is gestart. Of je bijeenkomst 1 nu hebt gemist of juist wel hebt meegemaakt, je bent van harte welkom om mee te doen. Al makend gaan we op onderzoek, zelf en samen. We zijn nieuwsgierig, naar onszelf en naar anderen.

Ingo was er de vorige keer ook bij. Zijn zusje zit thuis en van daaruit zoomt Ingo in en uit Hij doet de bachelor Student Design for Change & Innovation bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als afstudeerproject onderzoekt hij ‘thuiszitters’ en hoe instanties om hen heen hiermee omgaan. Kunnen we met elkaar tot een meer integrale, duurzame praktijk te komen? Ingo probeert met zijn onderzoek hier inzichten en startpunten voor te bieden.

Op deze avond neemt hij ons mee- samen met Rob en Inge (NIVOZ/Dokhuis), in zijn onderzoek. We kijken een korte film waarmee Ingo de situatie van zijn zusje als onderzoeker heeft gevangen. Van daaruit gaan we op weg door vooral te luisteren naar wat er in ons wordt opgeroepen. We onderzoeken hoe we zelf vast zitten aan het onderwerp en hoe dit zich verhoudt tot onze professionale opdracht. Waar verschillen we en waar kunnen we elkaar vinden?

Ingo zal de ‘opbrengsten’ meenemen in zijn onderzoek waarover hij natuurlijk ook meer zal vertellen en delen.
Jouw inbreng en maaksels – ieders perspectief – doen er daarbij toe en zal je ook zelf iets brengen.

 

ma 13 mei

19:30 - 21:30

Met o.a.:

Inge Hennige

Rob van der Poel

Inge Spaander